Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Каназирева: Без външни ковид пациенти в Онкодиспансера
COVID-19 Важно Градът Здраве

Каназирева: Без външни ковид пациенти в Онкодиспансера

Дани Каназирева и д-р Георги Кръстев
Дани Каназирева и д-р Георги Кръстев

Ваня ДРАГАНОВА

В Онкодиспансера няма да се приемат външни пациенти с ковид, съобщи областният упавител Дани Каназирева след заседанието на Медицинския щаб. Въпросът е бил обсъден след възникналото напражение в Националната онкологична болница в София, където лекари протестират срещу настаняването на пациенти с коронавирус.

В Комплексния онкологичен център в Пловдив ще има обособени зони за лечение на ковид, но само на пациенти на здравното заведение, които са диагностицирани и с това заболяване.

В част от центровете за хемодиализа в Полвдивска област, които са общо 7 на брой, ще се обслужват пациенти с ковид, но в различни часови пояси от незаболелите.

Двама стажант лекари са изявили желание да помогнат в ковид отделението на болницата в Карлово, те ще получават както заплати, така и допълнителните по 1000 лв. за работа на първа линия с това заболяване, съобщи още Каназирева.

До нея беше и обвиненият в издаването на фалшиви болнични листове д-р Георги Кръстев, който е член на Медицинския щаб, но скоро не се беше появявал публично.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...