Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Каназирева: Без външни ковид пациенти в Онкодиспансера
COVID-19 Важно Градът Здраве

Каназирева: Без външни ковид пациенти в Онкодиспансера

Дани Каназирева и д-р Георги Кръстев
Дани Каназирева и д-р Георги Кръстев

Ваня ДРАГАНОВА

В Онкодиспансера няма да се приемат външни пациенти с ковид, съобщи областният упавител Дани Каназирева след заседанието на Медицинския щаб. Въпросът е бил обсъден след възникналото напражение в Националната онкологична болница в София, където лекари протестират срещу настаняването на пациенти с коронавирус.

В Комплексния онкологичен център в Пловдив ще има обособени зони за лечение на ковид, но само на пациенти на здравното заведение, които са диагностицирани и с това заболяване.

В част от центровете за хемодиализа в Полвдивска област, които са общо 7 на брой, ще се обслужват пациенти с ковид, но в различни часови пояси от незаболелите.

Двама стажант лекари са изявили желание да помогнат в ковид отделението на болницата в Карлово, те ще получават както заплати, така и допълнителните по 1000 лв. за работа на първа линия с това заболяване, съобщи още Каназирева.

До нея беше и обвиненият в издаването на фалшиви болнични листове д-р Георги Кръстев, който е член на Медицинския щаб, но скоро не се беше появявал публично.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...