Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Кметът на Калояново: Спретнаха ми капан с кокаина!
Важно Калояново Крими Регион Съд и Прокуратура

Кметът на Калояново: Спретнаха ми капан с кокаина!

Георги Георгиев твърди, че е жертва на капан.
Кметът на Калояново Георги Георгиев

Не употребявам наркотици. За мен това е чист капан. Знаех, че има пуснат сигнал до главния прокурор да ме спрат от КАТ. Бях със служебната ми кола. И така в Калояново ме спряха катаджии. Това заяви пред NOVA кметът на Калояново Георги Георгиев след ареста му. Миналата седмица беше хванат да шофира служебния си автомобил след употреба на кокаин.
„Полицаите ми казаха, че съм направил нарушение. Да, наистина, нямах колан. Поискаха обаче да ми направят тест за наркотици. Момчето ми каза, че му е наредено да ме спре и да ми взема проба. Казаха ми, че дрегерът показва, че съм употребил кокаин“, разказа Георги Георгиев. По думите му в протокола на КАТ пише, че е бил спрян заради зачервени очи и неадекватно поведение.

Два дни по-късно Георгиев беше осъден по бързото производство. След споразумение с прокуратурата, той получи условна присъда – 8 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок. Кметът остана и без шофьорска книжка за година и половина.
„Става въпрос за  брутално нападение срещу мен. Това беше страхотен стрес за семейството ми“, коментира кметът на Калояново. И потвърди, че е сключил споразумение с прокуратурата, защото е нямал избор.
„Бях подведен, защото отказах да дам кръв в Бърза помощ, а трябваше. Съжалявам, че не го направих. Един от полицаите ми каза, че ако ми вземат кръв, ще стане по-лошо. Доверих му се. Пред съда казах, че съм употребил, защото нямаше какво друго да кажа. След като сключихме споразумение с прокуратурата, излезе, че съм шофирал дрогиран“, каза още Георгиев. Според него зад капана стои човек от селото, който се опитва да му открадне кметското място.
Съгласно закона Общинската избирателна комисия трябва да вземе решение дали кметът да бъде отстранен от длъжност. /ПловдивПрес

Още

Един от заместниците на Георги Георгиев става и. д. кмет на Калояново

Нови избори в Калояново след присъдата на кмета

Кметът на Калояново с условна присъда по бързата процедура

Повдигнаха обвинение на каралия друсан кмет на Калояново

Прокуратурата се зае с кмета на Калояново

От полицията потвърдиха: Кметът на Калояново в ареста

Арестуваха кмета на Калояново, карал дрогиран

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...