Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Пожарникар на годината: Наглеци! Мрем преди 50, а настроихте хората срещу колегите!
България Важно Мнения ФБстатус

Пожарникар на годината: Наглеци! Мрем преди 50, а настроихте хората срещу колегите!

Пожарникарите от Пловдив
  • Някой знае ли какво е усещането да се прибереш и да не можеш да си прегърнеш детето, просто защото не знаеш какво може да му лепнеш!?
  • Сетихте ли се да благодарите на полицаите, че предотвратиха гражданска война? Според вас какво друго щеше да се случи, ако бяха свалили щитовете и бяха пуснали народът да ви одари с любовта, която ви се полага?

Гневен и много емоционален пост публикува във Фейсбук пожарникарят на годината Красен Властанов от пловдивската PДПБЗН.  В него той защитава исканията на служителите на МВР за увеличение на заплатите и се възмущава от отношението на политиците към колегите му, които също с месеци са на първа линия, но властта не прави, че не забелязва. Красен Властанов е член на СФСМВР.

Публикуваме обръщението му без редакторска намеса, заглавието е на редакцията

Красен Властанов
Красен ВЛАСТАНОВ

НЕуважаеми цинично безпардонни наглеци! Зная, че си имате обслужваща личните ви интереси прокуратура и съдебна система, но законността и моралът с всеки изминал ден се превръщат във все по-голяма абстракция и то благодарение единствено на вас! Подигравахте се на северния ни съсед, но аз няколко пъти бях там и със собствените си очи видях, че ни лъжете! Корупцията и беззаконието на политици там се гони здраво! Цялата страна настроихте срещу полицаите по време на протестите. Някой дали се постави на тяхно място, мислено, за миг поне? Защото аз работя с тях и знам после как се чувстваха. Гледах театъра, не струваше! НО вие бяхте щастливи, че отървахте кожата, нали? А някой сети ли се да им благодари, че предотвратиха гражданска война? Според вас какво друго щеше да се случи, ако бяха свалили щитовете и бяха пуснали народът да ви одари с любовта, която ви се полага? Дали суверенът щеше да ви подбира по цвят, а? Имате ли грам представа как живее народът? С несигурност за работното си място утре, щото вие гласувате за извънреден труд и обслужвате интересите на „бизнеса „! В страх, защото всички престъпления са безнаказани! Дела се точат с години! Със сметки, несъобразени с доходи и стандарт. С пътувания до Турция за животоспасяващи лекарства, щото тук ги няма и са безбожно скъпи!

А знаете ли какво е, например, корем да те заболи и да имаш нужда от доктор? Да чакаш с часове пред кабинета, свит от болка?Ама как? Вие си имате правителствена болница! Вие сте в друга галактика! Вие не чакате – вас ви чакат! И пак вие насърчавате укриване на доходи. Благодарение на което, масово служещите в МВР не получават детски! (Всяка стотинка ми е с доказан произход! А вие можете ли да кажете същото?) Нашите деца, значи не са деца на България, така ли? Дискриминацията в ущърб на нормалния, честен гражданин започва от ранна детска възраст!

Не, не сте счупили тъпомера! И повече можете, знам, че сте талантливи, но вие ударихте нагломера! Не ми е проблем, че увеличихте заплати на другите ведомства. Напротив! В страната заплащането на труда е повсеместно цинично ниско!

Проблемът е там, че щом иде реч за борба с Covid, беше логично и ние да сме там! А се правите на приятно разсеяни. Щом има двойно повече работа и поставяни задачи, нима не е логично да искаме по-високи заплати? Пестите от хората, които ги няма на терен, признайте го! И не лъжете, че сте ми вдигнали с 68 процента заплатата! Работещите на терен не знаем какво ни чака, с какво се сблъскваме и дори не постъпва обратно информация, че да разберем!

Питайте миграционните и гранична за нелегалите от другия край на света, дето после при преглед, докторите ни дори не могат да разпознаят болестите, които носят! Не знаем при посещение на адрес кой от какво е болен. А при катастрофите, (които, за ваше сведение, датират от преди появата на Covid) , съприкосновението с кръв на пострадалите, разчленените им тела?

Няма да споменавам хилядите видове отрови, които попиват в дрехите ни и в нас самите! Колегите ми мрат преди да станат на 50 години! Който премине началото на обратното летоброене, умира от рак за награда!

Нашата професия не е само красиви тела и рози! Тя е неблагодарна и носи смърт! Докторите са защитени с екипировка, барем! Елате ни вижте нас! Някой знае ли какво е усещането да се прибереш и да не можеш да си прегърнеш детето, (Изключвам колегите), просто защото не знаеш какво може да му лепнеш!? По-първа линия от нашата не мога да си представя. Посягате на най-святото – на децата! Има кой да ви съди за това! Мястото ви е категорично не е там, където сте в момента! А ако имаше наистина общество, всяко съсловие би подкрепило другото! И нямаше да се стига дотук! Казват, че в ада на нашия казан нямало дяволи… Понякога си мисля, че няма казан, защото адът май е тук, на земята…

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...