Quantcast
Новини Пловдив » България » Учителка бие ученичка в клас. Тя: Само й роша главата
България Инциденти

Учителка бие ученичка в клас. Тя: Само й роша главата

Кадър от скандалното видео
Кадър от скандалното видео

Скандално видео, което показва как учителка по български език бие, скубе и крещи на ученичка, изтече в социалните мрежи. То е заснето в училището в Горно Драглище, съобщава struma.com.

Учителката е преподавателката по български език Райка Калоянова. Нейна колежка става свидетел на сцената и обижда момичето с „лай…арко“!

Институциите проверяват случая. Случката е от преди месец. Учителите разказват, че в междучасието момичето от видеоклипа започнало да блъска вратата в коридора, застрашавайки здравето на останалите деца. Тогава, за да предотвратят инцидент, учителите се скарали на момичето, съобщи Нова телевизия.

„Имаше шум и врява пред вратата на класната стая. С няколко забележки се опитахме с дежурната колежка да я спрем. Отидох до тоалетна и чух, че вратата започва да се тряска, имаше и викове. Чух гласа на момичето, което се кара на госпожата. При евентуален удар на вратата би могло нещо да се счупи и децата да се наранят. Моята реакция бе такава, че да се предотврати нещо по-сериозно”, каза пред Нова телевизия Райка Калоянова, учител в ОУ „Неофит Рилски“ – Горно Драглище.

„На клипа се вижда, че момичето стои, а аз й разрошвам косата. Изобщо не се е случило това, което се вижда от тази страна – да размахвам ръце и да я бия”, допълни тя.

Според майката на момичето обаче, използваната сила е била прекомерна. Тя е категорична, че проблемът е можело да бъде решен само с едно обаждане от класната ръководителка, без да се стига до физическа саморазправа в клас.

„Моето момиче ми каза, че е ходило до тоалетна. Вратата отдавна е развалена. Затваря се сама от течението. Едната госпожа започва да й се кара и да я бие, а класната започва да й дърпа косата и да я обижда”, казва майката на детето.

Двете учителки от клипа ще дават писмени обяснения до ръководството на училището. „Категорично се разграничавам от действията на колежката Калоянова. За нас на първо място стои здравето на децата. След писмените обяснения на Калоянова и Узунова и след разговор с родителя, ще съберем Педагогическия съвет и ще вземем някакво решение”, заяви директорът на учебното заведение Бойчо Пукнев./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...