Quantcast
Новини Пловдив » Важно » 2 присъди по 2 г. и 4 мес. за смъртта на човек на хемодиализа при удар на Скобелева майка
Важно Градът Съд и Прокуратура

2 присъди по 2 г. и 4 мес. за смъртта на човек на хемодиализа при удар на Скобелева майка

Съдебният състав, произнесъл присъдата.
Съдебният състав, произнесъл присъдата.

Ваня ДРАГАНОВА

2 присъди по 2. и 4 мес.  – една ефективна и една условна, произнесе Пловдивският окръжен съд за тежката катастрофа на пътен възел Скобелева майка, довела до смъртта на пациента на хемодиализа Петко Куртев. Около 23  часа  на 7 август м. г. той се прибирал от поредната процедура в болница и взел такси. Качил се на колата „Хюндай Соната“ , управлявана от 66-годишния сега Атанас Кадиев. Потеглили и на Скобелева майка Кадиев започнала да прави ляв завой към ул. „Удроу Уилсън“, отнемайки предимството на движещите се по Цариградско шосе. По шосето с превишена скорост от 87 км/час пък пътувал с „Ауди А6“ 29-годишнят Венцислав Иванов, в колата има и още четирима души. Иванов имал книжка от 2 месеца, не успял да реагира по никакъв начин и  сблъсъкът бил неизбежен. Петко Куртев бил откаран в болница, където починал на 19 август 2019 г. Със счупено дясно рамо пък бил Георги Димитров, който пътувал  в аудито на Иванов.

Двамата са обвинени в причиняване на смърт и средна телесна повреда по непредпазливост, като и двамата имат вина, независимо един от друг. Атанас Кадиев е осъждан 2 пъти – втория път за контрабанда, има и множество нарушения на Закона за движение по пътищата и прокурорът Георги Гешев поиска за него ефективна присъда при първоначален строг режим. За водача Венцислав Иванов обвинението настоя за условна присъда заради чистото му съдебно минало и липсата на нарушения като водач.

И двамата признаха вината си, което им гарантира намаляване на присъдите с една трета. „Аз бях 4 месеца в болница след инцидента, вече съм наказан. Много съжалявам, моля за снизхождение“, каза в последната си дума Атанас Кадиев. „Аз съм християнин, за мен е голям грях това, което направих, моля да бъдете снизходителни“, заяви Венцислав Иванов.

Съдът ги призна за виновни и постанови 2 г. и 4 мес. ефективно при първоначален общ режим за Кадиев, който остава без книжка за 5 г. Наказанието на Иванов също е 2 г. и 4 мес., но условно, с 3 г. изпитателен срок. той няма да има право да шофира за срок от 4 г.

Присъдата не е окончателна и може бъде обжалвана пред Апелативния съд в Пловдив.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...