Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Абонат осъди А1 за увеличен с sms план, макар и само с 6,09 лв.
България Важно Градът Пловдив Съд и Прокуратура

Абонат осъди А1 за увеличен с sms план, макар и само с 6,09 лв.

Надвзетите 6,09 лв. ще излязат скъпо на А1.
Надвзетите 6,09 лв. ще излязат скъпо на А1.

Ваня ДРАГАНОВА

Абонат осъди А1 за увеличен с sms план, макар и да става дума само за 6,09 лв. Човекът платил по-високата цена и тутакси завел дело, спечелено вече в Пловдивския районен съд. Така мобилният оператор ще трябва да му върне не само 6-те лв., но и да му плати разноските по делото от 700 лв. – 100 лв. за държавната такса и 600 лв. за хонорара на адвоката.

Клиентът имал договор с А1 и анекс към него от  февруари 2017 г. Договорът бил сключен първоначално за срок от 2 години, а в анекса било записано, че ако потребителят не уведоми оператора, че желае да прекрати ползването на услугите, това ще продължи за неопределен период от време при същите условия. През декември 2019 г. обаче получил sms съобщение, че считано от 15.01.2020 г. влизат в сила нови условия по договора, имало и линк към сайта на оператора. Човекът не приел това уведомление на сериозно, защото не бил подписвал каквото и да било споразумение за изменение на сключения  вече договор. На 15.01.2020 г. получил нови съобщения, че новият му тарифен план бил валиден от тази дата,  и когато отишъл да си плати сметката, се наложило да даде с 6,09 повече.

В хода на делото от А1 изтъкват, че според общите им условия имат право едностранно да променят договорите, но според съда това може да стане само ако тази възможност е надлежно описана в договора с всеки абонат, и то точно преди подписа му. В случая това не е направено и едностранното изменение на договора е обявено за недействително.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Пловдив.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...