Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Пускат бездомниците в приюта само с безплатен за тях PCR тест
COVID-19 Здраве Пловдив

Пускат бездомниците в приюта само с безплатен за тях PCR тест

Срещата за бездомниците се проведе на открито.
Срещата за бездомниците се проведе на открито.

Бездомниците ще бъдат настанявани в общинския приют само след отрицателен PCR тест, който естествено ще бъде безплатен за тях. „Пускаме писма до РЗИ и до Областния кризисен щаби чакаме реакция как ще организираме безплатното тестване“, обясни зам.-кметът Георги Титюков след днешна среща с шефката на дирекция „Социално подпомагане“ Надя Танева, представители на полицията и Центъра за временно настаняване.

13 от общо 24 са свободните места в момента, но те бързо ще се запълнят.„Проблемът е, че настаняването и тестването е доброволен акт на самия човек. Много често ни се обаждат хора за някой, който живее на улицата, но той не иска да бъде настанен в приюта за бездомни и ние не можем да го държим там против волята му“, добави Георги Титюков.

„Всеки случай ще гледаме индивидуално, ще се опитаме да помогнем на тези хора своевременно по най-бързия начин“, заяви Надя Танева.

Повечето от настанените в приюта са над 65 години, някои от тях са с психични разстройства ,и е необходимо да бъдат взети всички необходими мерки за опазване на тяхното здраве.

Предстои и разговор и с Българския червен кръст да съдействат за транспорт на бездомните към дадена лаборатория за PCR-тест.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...