Quantcast
Новини Пловдив » България » Теменужка Петкова: С интерконектора от Гърция България никога няма да остане без природен газ
България Важно Политика

Теменужка Петкова: С интерконектора от Гърция България никога няма да остане без природен газ

Теменужка Петкова
Теменужка Петкова

„През 2013 г. „Булгаргаз“ сключи договор със СОКАР за доставка на 1 млрд. куб. м. газ .Тя трябва да започне от 1 януари 2021 г. Важното за България е, че от новата година на пазара ще има друг източник за доставка на природен газ.“ Това заяви в ефира на „Здравей, България” енергийният министър Теменужка Петкова. По думите й благодарение на проекта за интерконектора Гърция-България, страната ни никога няма да остане без природен газ.

„Такива проекти са много важни и имат стратегическо значение за развитието не само на енергийния сектор, но и за икономиката ни. Те ще позволят на страната да запази стратегическото си място на газовата карта на Европа. Българските граждани и бизнесът ще могат да се възползват от предимствата, които дава диверсификацията – да има по-добри цени и по-добри условия”, поясни Петкова.

Министър Петкова коментира и мерките, свързани с пандемията.

„Усилията на правителството са насочени към това да опазим живота и здравето на хората. Никой от колегите не е спрял да работи нито за миг в тази посока. Виждате колко мерки бяха предприети, за да се справим с тежката ситуация”, каза тя. Петкова подчерта, че  няма държава, която да е напълно подготвена за пандемията. „Смятам, че българското правителство е едно от тези, които реагира най-адекватно и при първата, и при втората вълна на COVID-19”, заяви Теменужка Петкова и  призова за спазване на мерките.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...