Quantcast
Новини Пловдив » Градът » 35 нови дръвчета в „Източен“, засаждат още стотици фиданки в целия град
Градът Пловдив Случка на деня

35 нови дръвчета в „Източен“, засаждат още стотици фиданки в целия град

Иван Стоянов и Веселин Козарев дадоха старт на залесителната акция

С 35 нови дръвчета е обогатена от днес зеленината в парка на ул. „Богомил“. Старт на есенната залесителната кампания в „Източен“ дадоха кметът на района Иван Стоянов и директорът на ОП „Градини и паркове“ Веселин Козарев.

Двамата засадиха 6-годишни рустифини, няколко вида бор, аризонски кипариси, магнолии, чинари и кедри. В акцията се включиха заместник-кметовете Атанас Кунчев и Ерол Садъков, служители на отдел „Екология“ и общинското предприятие, както и граждани от квартала, които харесват изградения преди няколко години с европейски средства парк и са съпричастни към бъдещото му развитие.

Над 8000 стръка червен и бял белис, по-популярен като парички, напролет ще разкрасят цветните лехи на парка, а в една от тях са засадени около 30 рози. Много храсти от видовете лагерстремия, спирея, хвойна, вайгела и други също допринасят за красивия екстериор. Всички растения са собствено производство на „Градини и паркове“.

Кметът на „Източен“ Иван Стоянов е категоричен, че нови насаждения предстоят на много други места в района, предвижда се разширяване и облагородяване на някои от сегашните паркове и изграждането на нови. Директорът на ОП „Градини и паркове“ Веселин Козарев увери, че тази есен ще бъдат засадени още стотици млади дървета в целия град, като от общинското предприятие работят в абсолютен синхрон с районните кметове./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...