Quantcast
Новини Пловдив » България » Борисов към Вълчев: Където няма заразени, отваряйте училищата
България Образование

Борисов към Вълчев: Където няма заразени, отваряйте училищата

Красимир Вълчев, министър на образованието
Красимир Вълчев, министър на образованието

Максимална гъвкавост при взимането на решения за обучението по време на пандемията и непрекъснат контакт на МОН с родителите и учителите. Където няма заразени, децата да ходят на училище.  Това възложих на образователния министър Красимир Вълчев на днешното правителствено заседание, обяви във фейсбук премиерът Бойко Борисов. Решението за пълно затваряне не се взима лесно. Дори германското правителство отложи със седмица затягането на мерките срещу втората вълна на пандемията. Обучението в електронна среда, оставането вкъщи, също носи рискове. Децата губят мотивация, десоциализират се, обездвижват се, трупа се напрежение. Онлайн обучението е ефективна, но само временна мярка и няма как да замести присъствието в клас.

В повече от половината училища в страната все още не е имало нито един заразен човек. Ние отчитаме тези факти и затова сме възприели локален подход при взимането на решения за преминаване към електронно обучение. Тепърва предстоят още тежки месеци за образователната система и е важно взаимно да се пазим. Това бе и една от причините да направим задължително носенето на маски за учениците от 5 до 12 клас. До момента България има най-либералния режим спрямо другите европейски държави по отношение на маските за учениците.

Кабинетът гласува и обещаните допълнителни 80 млн. лева за медиците на първа линия, тези пари са за общопрактикуващите лекари./ПловдивПрес

Борисов: Даваме пак 50 за пенсиенорите, заслужават

От 1 януари вдигат заплатите: Лекар с 600, сестра – 360, санитар – 120 лева бруто

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...