Quantcast
Новини Пловдив » България » Джамбазки – най-активният: в Европарламента, в пиратките…
България Важно Мнения Политика

Джамбазки – най-активният: в Европарламента, в пиратките…

Ангел Джамбазки
Ангел Джамбазки

Ваня ДРАГАНОВА

Ангел Джамбазки е най-активният български евродепутат и е на шесто място по активност сред 749-те членове на Европарламента, отчете в края на предишния мандат порталът, изследващ дейността на европейските нормотворци. Ангел Джамбазки е и най-активният защитник на сградата на ВМРО, когато пред нея се съберат протестиращи и започнат да викат „Оставка!“, показват кадри в социалните мрежи.

За твърдението си европорталът приложи статистика – за мандата 2014-а–2019-а Джамбазки има над 1000 изказвания, над 200 институционални предложения за резолюции, над 80 становища, над 80 доклада и над 2000 внесени поправки. От ВМРО статистика не предлагат – нито за броя на пиратките, нито за литрите вода, с които са отблъснати протестиращите, и на едното видео ще трябва да се доверим. Но пък кадрите са красноречиви – активен е Джамбазки, досущ като войвода в битка.

Напълно недвусмислени данни нямаше и в историята за шофирането след употреба на алкохол, както се казва на сядането на волана подпийнал, защото в ранните часове на 8 декември м. г. Джабазки беше засечен да кара 1,55 промила. Това бяха показанията на дрегера, кръвната проба отчете 1,08, което е доста голяма разлика. Но пък наказанието за алкохол под 1,2 е само административно, от МВР обясниха, че кръвната проба е по-точна, и Джамбазки се размина с една глоба от 1000 лв. и 1 година без книжка.“Не правете като мен! Не карайте пили!“, призова тогава Джамбазки.

Сега – след атаката с водни струи и пиратки, той си мълчи, но и сами се сещаме, че не трябва да правим като него. Както добре знаем, че не е хубаво завършването на едно висше образование да отнема  десетина години, какъвто е  случаят на Ангел Джамбазки. „Аз не съм служил, защото не завърших висшето си образование навреме. Следвах близо 10 години, 8, ако не се лъжа“, каза той през лятото в разговор за задължителната казарма, която ВМРО се опитва да въведе.  И не стана напълно ясно дали Джамбазки е отлагал ученето си, за да избегне казармата, или толкова си може и не е в състояние да се дипломира за 4 години.

Той има зад гърба си и други издънки, но контратаката с пиратките надмина всичко. Като запален фен на „Левски“ и ветеран в масовките по трибуните Джамбазки знае как се противодейства на противниковата агитка в уличните битки и го показа онази вечер.

Наследник на Тодор Александров и Гоце Делчев, който громи врага с пиратки и вода? Дано във ВМРО разбират, че това е дъното. А също така и тежък политически кич.

Още

Хвърля ли Ангел Джамбазки пиратки по протестиращите ВИДЕО
Джамбазки олеква с 1000 лева и остава без книжка за 1 г. след пиянската изцепка

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...