Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Колодрума става предпочитана зала за подготовка на колоездачи от цяла Европа
Колоездене Пловдив Спорт Спорт Важно

Колодрума става предпочитана зала за подготовка на колоездачи от цяла Европа

Отбори от цяла Европа оцениха качествата на Колодрума

Многофункционалната спортна зала „Колодрума“ е напът да стане предпочитана зала за подготовка на много национални отбори по колоездене на писта от цяла Европа. Това заяви Драгомир Кузов, президент на Българската федерация по колоездене след проведеното преди дни Европейско първенство по колоездене на писта. „Колодрума“ е оставил отлични впечатления сред всички състезатели, треньори и технически лица и веднага след приключване на шампионата са постъпили и първите заявки за подготовка на национални отбори в Пловдив.

Свои запитвания вече са отправили отборите на Ирландия, Русия, Чехия, както и световният гигант в колоезденето – Италия. Съседните ни балкански страни също искат да провеждат подготовката на своите състезатели тук, допълни още Кузов.Отлична оценка са поставили и от щаба на отбора на Великобритания, където има няколко покрити колодрума. Британците са сравнили залата в Пловдив с тази в Манчестър, която се смята за една от най-добрите в света.

„Получихме специални благодарности от всички участници. Те бяха впечатлени от условията, които предлага зала „Колодрума“ и от организацията на първенството от страна на Община Пловдив. Общото мнение е, че се е получил много сериозен шампионат в невиждани досега условия на пандемия, а испанските медии не спират да пишат за първенството“, заяви Драгомир Кузов.

За пръв път от 30 години на европейско първенство присъства представител на Световната федерация в лицето на Винсен Жак, директор „Международни отношения“, който също се е ангажирал до помогне на възраждането на този спорт в България.

„Много съм доволен, защото първенството изпълни основната си роля – да покаже на европейското колоездене с каква модерна зала разполага Пловдив. Това бе и основният ни замисъл с кмета Здравко Димитров още на първите разговори за домакинство на шампионата в началото на годината – да презентираме „Колодрума“ пред цяла Европа и да поканим тук водещи отбори да провеждат своята подготовка“, заяви след шампионата заместник-кметът по спорт на Пловдив Георги Титюков.

Той е имал много ползотворна среща с вицепрезидента на Европейската федерация Александър Гусятников и с генералния секретар Енрико дела Каса, на която е присъствал и Винсен Жак. Гостите са посетили спортния комплекс „Отдих и култура“ и са останали впечатлени от условията там, а президентът на Българската федерация Драгомир Кузов се е ангажирал лично да съдейства още от следващата учебна година в Спортното училище „Васил Левски“ да бъде разкрита паралелка с профил колоездене.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...