Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Проф. Гайдарски: Коварна е заразата, не разбираш кога си се разболял!
COVID-19 Важно Здраве Мнения

Проф. Гайдарски: Коварна е заразата, не разбираш кога си се разболял!

Проф. Радослав Гайдарски
Проф. Радослав Гайдарски

Много хора трябва да минат от там, може би, от тези, които непрекъснато дават съвети, за да видят как протича 24-часово лечение на болен. Всеки дава съвети, но това е най-лесното нещо, коментира пред NOVA бившият здравен министър проф. Радослав Гайдарски. Той е бил заразен с коронавирус, наложило се е да бъде хоспитализиран, но вече е в дома си и с два отрицателни теста.

„Това е едно коварно заболяване, за което в самото начало заразения може и да не разбере, че го има. Аз съм от тази група. Нямах никакви оплаквания, нито смущения във вкусовите качества. Понеже бях контактен с няколко заразени, реших да си направя тест. Той се оказа положителен. Когато колегите ми настояха да остана в болницата, реших, че искат да ме сплашат малко и преувеличават картината“, разказа проф. Гайдарски.

Шефът на Реанимацията – д-р. Младенов, обаче е преценил, че състоянието на бившия здравен министър не е било добро. Той не е усетил развитието на пневмонията, но екипът му я забелязва на рентгенова снимка.

„Насищането на кислород в белия ми дроб беше около 74%, а трябва да е около 96%. При мен беше много ниско, но аз не го усещах. Имаше нещо като слабост на организма, но нямаше температура, нямаше кашлица, нямаше нищо“, добави проф. Гайдарски.

Той е на мнение, че ситуацията в COVID отделенията не може да бъде описана. Само човек, който го е преживял, разбира ужаса да си настанен или да работиш в такова отделение. Проф. Гайдарски смята, че трябва да се прибегне към пандемичния план. Системата е предложена преди години, одобрена е и от американските служби. /ПловдивПрес

Още

Дъщеря на загинал с ковид лекар носи топъл обяд в болницата

Тенденция: Поръчваме по куриер лекарства за КОВИД от Турция и Гърция

Пловдив подгони рекорд – 525 заразени за денонощие

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...