Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Слави Георгиев: Община Пловдив абдикира от задълженията си в ковид кризата
Важно Мнения

Слави Георгиев: Община Пловдив абдикира от задълженията си в ковид кризата

Слави Георгиев
Слави Георгиев

Позиция на независимия общински съветник, публикувана във фейсбук

На днешната сесия на Общинския съвет се гласуваха средства за дарение за „Св. Мина“, превърната със заповед на областния управител в ковид болница. Точката бе в извънреден порядък, без предварително обсъждане по комисии.
Намираме се във втора вълна на ковид епидемията и 8 месеца от началото ѝ. За цялото това време ръководството на Община Пловдив, кметът Здравко Димитров, зам.-кметът с ресор здравеопазване Анести Тимчев и директорът на дирекция Калин Калинов нямат изготвен секторен анализ за състоянието на общинското здравеопазване. Отделяме средства за „Св. Мина“. Добре. Но какво е състоянието на останалите общински болници и ДКЦ-та? Подготвени ли са те за втората вълна, изпитват ли трудности, или не? Никой не знае, още по-малко цялото общинско ръководство. Пълна управленска безпомощност!
За превръщането на „Св. Мина“ в ковид болница, последствията ще ги търпим за в бъдеще. Днес тя ще ни помогне, но с цената на собственото си съществуване. В дългата ѝ агония като лечебно заведение беше забит ръждив пирон. Случилото се вече е случило се.
8 месеца на ковид криза общинското ръководство не е провело специализирано заседание с Общинския съвет, на което да се разгледа общото функционално състояние на пловдивските лечебни заведения. Няма анкети с директорите им, няма доклади, няма срещи на живо. В нито един момент не е потърсена ПК по „Здравеопазване“ към ОбС Пловдив. За първи път в Общинския съвет има толкова много медицински лица и нито един от тях не е включен нито в областен, нито в общински координационен център. Това е възмутително.
Практически Община Пловдив е абдикирала от задълженията си. В цялата си кариера на общински съветник не съм бил свидетел на подобна управленска немощ.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...