Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » След дъжда иде студ, температурите падат под нулата
България Важно

След дъжда иде студ, температурите падат под нулата

ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Хладно, на места ще превалява слабо днес. Минималните температури утре ще бъдат от 4 до около 9 градуса. Ще бъде почти тихо, освен в източните райони. Там ще духа слаб вятър от северозапад-север.

Максималните температури в страната ще бъдат от 8 до 13 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

В Пловдив, Асеновград и Пазарджик цял ден ще е дъждовно, максималната температура няма да надхвърли 11 градуса, а минималната ще падне на 6. До края на седмицата ще става по-студено, като в неделя очакваме температури под нулата – минус 2, минус 3 градуса.

В Смолян студът нахлува трайно, днес максималната температура ще стигне най-много до 8 градуса, а минималната ще падне на 1. До края на седмицата през нощта температурите ще са отрицателни – минус 3, минус 4, а в неделя ще падне до минус 5.

В Карлово ще е дъждовно, максималната температура днес ще е 8 градуса, минималната 3, до края на седмицата ще става все по-студено, в неделя през деня ще е4, а през нощта минус 3 градуса.

В страната понижението на температурите ще продължи. Минималните ще са от нула до 5 градуса, само на югоизток до около 7. Дневните стойности ще бъдат от 7 до 12.

Облачността ще бъде променлива, в източните райони значителна. По Черноморието ще превали съвсем слабо. Ще духа слаб вятър от изток.

В петък минималните температури ще са от минус 2 до плюс 4, по Черноморието до около 8, а дневните в интервала от 7 до 11 градуса. Променлива облачност ще има на изток, а над западните райони ще бъде слънчево, но ще има места с утринни мъгли.

В събота облачността ще бъде значителна. На места ще превали слабо: в низините слаб дъжд, а в планините – сняг. Валежите в повечето места няма да бъдат съществени. Слаб сняг е възможно да прехвърчи и по по-високите места в Предбалкана и високите полета, но снежна покривка няма да се образува.

Минималните температури в събота ще бъдат от минус 1 до 4, а дневните – от 3 до 8 градуса.

В неделя ще бъде слънчево, сутринта – студено, с температури от около минус 4 до плюс 2-3 градуса. През деня температурите ще останат между 3 и 8 градуса. Ще продължи да духа предимно слаб вятър от изток-североизток. /ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...