Quantcast
Новини Пловдив » България » Без затвор за споделени пътувания, президентското вето мина
България Политика

Без затвор за споделени пътувания, президентското вето мина

В парламента обсъждат оставката на Цвета Караянчева
Народното събрание

Депутатите се съобразиха с ветото на президента Румен Радев върху промените в Закона за транспорта. Държавният глава не е съгласен с текстове, които могат да криминализират така нареченото „споделено пътуване“. Това е второто вето на президента, подкрепено от парламента. Според Румен Радев няма яснота как ще се прави разликата между така нареченото „споделено пътуване” и нерегламентирания превоз. Според текстовете се предвиждаха наказания от 2 до 5 години затвор, а при по-големи нарушения и до 10 години.

Ветото на президента мина в пленарна зала с подкрепата на БСП, част от депутатите на „Обединени патриоти”, ВОЛЯ и независимите, съобщи Нова.

„Апелът ми е: Отхвърлете този законопроект и заедно всички да намерим правилния подход. Да не накажем хората които извършват така нареченото  „споделено пътуване”, заяви Георги Свиленски от БСП.

„Какво ще направите като давате 10 години лишаване… ами ще увеличите корупционната схема”, посочи от трибуната Филип Попов от БСП.

„Мотивите са непълни неясни. Считам, че ясно е разграничено от чистата форма на споделеното пътуване там, където хората пътуват на приятелски начала…. Не представлява деяние наказуемо спрямо правната норма”, посочи Иглика Събев от ГЕРБ.

„Това е незнам кое вето е ….изгубих точния им брой…. Защо ще подкрепим ветото…. аз смятам, че тези текстове трябва да бъдат прецизирани”, заяви Искрен Веселинов от  ВМРО.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...