Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » Гърците: Затворете сухопътните граници заради COVID-19
COVID-19 Балкани Свят

Гърците: Затворете сухопътните граници заради COVID-19

В Гърция ситуацията е сложна

Специалистите от Съвета за борба с коронавируса настояват премиерът Кириакос Мицотакис да затвори временно всички сухопътни граници на Гърция, за да се овладее разпространението на вируса в Северна Гърция.

Предполага се, че сезонните работници от съседните държави са част от проблема за високата епидемична активност, предаде БНР.

Всички райони в северната част на страната са с код „червено“ въпреки наложената карантина, съобщи здравният министър Кикилиас.

Днес управителите на болниците в Солун съобщават, че са заети всички места в отделенията за болни с COVID-19.Голяма част от медицинският персонал също са заразени или са под карантина.

От цялата страна пристигат доброволно в болниците в Солун медицински сестри. Лекари на частна практика поемат дежурствата на заболели медици от държавните болници.

В частните клиники също настаняват болни. В готовност е експресен влак, пригоден с интензивно отделение да транспортира болни от Солун в Атина. При спешни случаи се използват и хеликоптери./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...