Quantcast
Новини Пловдив » Случка на деня » Дългогодишната директорка на НУ „Хр. Г. Данов“ Стоянка Попова стана на 100
Община Пловдив Случка на деня

Дългогодишната директорка на НУ „Хр. Г. Данов“ Стоянка Попова стана на 100

Стоянка Попова пожела на всички да стигнат нейните години.
Стоянка Попова пожела на всички да стигнат нейните години.

Дългогодишната директорка на НУ „Хр. Г. Данов“ Стоянка Попова навърши 100 г. За празника я поздравиха зам.-кметът на район „Централен“ Октай Чалъшкан и главният експерт по образование Димитринка Илиева. От името на кмета Георги Стаменов те поднесоха на столетницата поздравителен адрес и красива коледна звезда с пожелание дълги години да е здрава и да се радва на любимите си хора.

Жената има един син и двама внуци – близнаци. Тя живее в апартамента си със семейството на единия от внуците си, който носи нейното име.

Попова е била учителка по методика на български език и детска литература в Педагогическото училище „Антон Симеонович Макаренко“ , което се е помещавало в сградата на днешната Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“. След закриването му става преподавател в Учителския институт „Тодор Самодумов“. Пенсионира се като дългогодишен директор на НУ „Христо Г. Данов“.

За 100-годишния юбилей на Стоянка Попова ученици и колеги я изненадаха с мило тържество, огромен букет и много подаръци. Столетницата пожела на всички присъстващи да са здрави и да стигнат нейните години.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...