Quantcast
Новини Пловдив » България » Държавните служители ще получават бонуси от бордове на фирми
България

Държавните служители ще получават бонуси от бордове на фирми

В парламента обсъждат оставката на Цвета Караянчева
Народното събрание

Парламентът разреши на държавни и общински служители да участват в бордовете на търговски дружества срещу възнаграждения. Това стана с промяна на второ четене в закона за ДДС, с която се допълва Кодексът на труда.

Въпреки критиките на БСП днес управляващото мнозинство одобри промяната, която бе внесена от председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова и депутати от ГЕРБ.

Така в края на третия мандат на ГЕРБ  се връщат бонусите на чиновниците за участие в ръководните органи на публични фирми – държавни и общински. И сега държавни служители могат да участват в бордовете на фирми, но не получават възнаграждение, а промяната беше наложена през 2012 година.

С новите разпоредби се предвижда служител да може да участва като представител на държавата или общината в органите на управление или контрол на търговските дружества с държавно или общинско участие в капитала, на държавните предприятия, създадени със специални закони на основание в Търговския закон, както и в органите на управление или контрол на дъщерните им дружества, за което да получава възнаграждение.

От левицата оспориха текста и настояха Менда Стоянова да обясни защо се внася този текст. Какви кадри се хранят с тези пари и кой написа текста на г-жа Стоянова, попита Георги Свиленски от БСП./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...