Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Община Пловдив отпуска още пари за медиците в ковид зоните към ДКЦ-тата
COVID-19 Здраве Община Пловдив

Община Пловдив отпуска още пари за медиците в ковид зоните към ДКЦ-тата

Тодор Чонов
Тодор Чонов

Общинският кризисен щаб на свое заседание днес възложи на дирекция „Финанси“ да бъдат осигурени средства за допълнително финансово стимулиране на работещите в ковид зоните, които Община Пловдив започна да разкрива. Целта на мярката е да се осигурят необходимите медицински специалисти за безпроблемното им функциониране и своевременно обслужване на гражданите.

До момента ковид зони са разкрити в ДКЦ 2, ДКЦ 5, ДКЦ „Изток“ и Медицински център 6 в МБАЛ „Свети Мина“. Продължава организацията по създаването им в останалите диагностично-консултативни центрове. По разпореждане на Общинския кризисен щаб  е  проведен инструктаж на всички ръководители на здравни заведения за оказване на бърза и адекватна помощ на пациентите, които постъпват в двете общински болници и  ковид зоните с ясен приоритет върху спешните случаи.

В МБАЛ „Свети Мина“ е създадена организация за прием на пациенти и комуникация с останалите лечебни заведения. В изпълнение на заповедта на РЗИ – Пловдив, от понеделник болницата ще заработи с пълния си капацитет от 137 места. Продължава дооборудването на ковид болницата, в която се лекуват леки и средно тежки случаи на заболели.

Сгъстява се графикът за дезинфекция и почистване в района около болницата. Възложено е да бъдат поставени допълнителни пътни знаци, забраняващи престоя и паркирането на МПС пред здравното заведение. Целта е да се гарантира безпроблемният достъп на линейките до сградата. Ще бъде засилено и полицейското присъствие.

„Община Пловдив призовава лекари, медицински сестри и санитари да се присъединят към екипа на общинската болница, за да се укрепи кадровият ѝ потенциал във връзка с усложняващата се обстановка и увеличаване броя на пациентите“, призова  изпълняващият длъжността кмет на Пловдив Тодор Чонов.

Продължават съвместните проверки на екипи на Общинския инспекторат, районните полицейски управления и Общинска охрана на градския транспорт, обществените сгради, магазините, заведенията, ресторантите и игралните зали за спазване на мерките. Най-много нарушения са установени в казината, където има нерегламентирано струпване на хора – над 30 души в помещение.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...