Quantcast
Новини Пловдив » България » Проф. Илиев: Д-р Велев е носил на гръб пациента
COVID-19 България Важно

Проф. Илиев: Д-р Велев е носил на гръб пациента

Проф. Янко Илиев, началник на Клиниката по токсикология в УМБАЛ "Свети Георги"
Проф. Янко Илиев, началник на Клиниката по токсикология в УМБАЛ "Свети Георги"

Медиците, които са били на смяна, са обслужвали други болни. Д-р Велев даже почти на гръб е изнесъл пациента и е работил с него след това. Това заяви проф. Янко Илиев, шеф на Клиниката по токсикология, който сега ръководи новото Ковид звено. Той коментира случая с двамата починали пациенти в УМБАЛ „Свети Георги“.

По думите му случилото се е „нещастно съвпадение на факти“. Проф. Илиев каза, че е поискал обяснение от персонала и ще го предостави на ръководството на болницата и на Областния кризисен щаб.

Той допълни, че вторият и третият етаж на клиниката бяха експресно снабдени с кислород, а портативни кислородни бутилки е имало в линейката.

„Клиниката по токсикология беше експресно трансформирана за лечение на болни и ръководството осигури бързо всички възможни пособия за това. В книката има трима болни лекари, а четвъртият е с непотвърден COVID-19. Цялостното обслужване на пациентите е на три етажа и се полагат максимални усилия обслужването да е качествено“, увери той.

Проф. Янко Илиев е категоричен, че няма практика пациентите да бъдат връщани. Той обясни, че Клиниката по токсикология е почти пълна, има едно свободно легло, като  тежко болните са на първия етаж, а най-леките случаи са на третия.

“ Във въпросния ден всеки е работил към момента с тежко болни на първия и втория етаж. Пациентът е качен на третия етаж и с него са започнали да работят. За мен е нещастно съвпадение на факти. 98% от организацията е създадена. Работим на макс при този ограничен персонал. Днес научих, че една от колежките е взела болнични и ще напусне. Какво да направим?“, описа ситуацията проф. Илиев. Според него основният проблем е липсата на кадри и страх у медиците от вируса./ПловдивПрес

Още новини по темата

Проф. Марияна Стойчева: Още година ще воюваме с вируса, не изливайте агресия по нас

Проф. Джамбазов: Това е война! Да не говорим за вина, докато не се докаже

Правят проверка на случая с починалите пациенти в „Свети Георги“, следват уволнения

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...