Quantcast
Новини Пловдив » Община » Удължават работното време на Синята зона до 18,30
Община Пловдив Транспорт

Удължават работното време на Синята зона до 18,30

Без такса за Синята зона днес и утре.
Удължават работното време на Синята зона.

От общината твърдят, че това се прави по молба на гражданите

Община Пловдив променя работното време на Синята зона от 8,30 часа сутринта до 18.30 часа вечерта. Причина за това са множество молби на живеещи в Централна градска част поради невъзможност да паркират пред домовете си след работа, твърдят от пресцентъра на общината..

„Получихме десетки сигнали на граждани – писмени и устни, които живеят в обхвата на Синята зона, че след работа не могат да намерят място къде да паркират автомобилите си, тъй като крайният час зоните с платено паркиране е 17.30. След този час пловдивчани от съседни на „Централен“ райони спират автомобилите си, неограничени от времето“, обясни ресорният заместник-кмет Тодор Чонов и допълни, че това затруднява живущите в обхвата на Синята зона, които пък се прибират от работните си места и въпреки че са платили своя абонамент, трудно намират свободно място за паркиране близо до домовете си.

Отново по молба на граждани в обхвата на Синята зона ще бъдат включени и бул. „Марица“ – Юг от ул. „Стефка Николова“ до ул. „Чардафон“, ул. „Ген. Данаил Николаев“, ул. „Мечников“ и ул. „Елиезер Калев“.

Тези и други промени са залегнали в проекта на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства, който е публикуван на сайта на Община Пловдив.

„Целта ни е ограничаване на случаите на паркиране на МПС в забранени площи в посочената градска зона. Ще се защити и сигурността на пешеходците и ще се запази идентичността и частта от уникалното културно наследство на града в централната част на града“, посочи още Тодор Чонов.

Синята зона в Пловдив работи и в събота. Клиентите на българските мобилни оператори могат да заплатят престоя си чрез изпращане на SMS, съдържащ регистрационен номер на автомобила на кратък номер 1332.

Стойността на самия SMS е 2 лв. (с ДДС)+ цената за едно съобщение, според тарифния план на съответния оператор.

Съгласно Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги за домуващи в Зона за платено паркиране (за 1 бр. автомобил на адрес) таксата за 1 месец е 10.00 лв., за 1 година – 60.00лв.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...