Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » 200 лв. глоба за жена, нарекла прокурорка „мърла“
Пловдив Съд и Прокуратура

200 лв. глоба за жена, нарекла прокурорка „мърла“

Прокуратурата в Пловдив
Прокуратурата в Пловдив

Ваня ДРАГАНОВА

Глоба от 200 лв. ще трябва да плати жена, обвиняема по бързо производство, коята се развилняла срещу прокурорка и нееднократно я нарекла „мърла“. Случаят е от обяд вчера и Районният съд в Пловдив вече се е произнесъл но него, като санкцията е по Указа за борба с дребното хулиганство.

Около 12 часа вчера прокурорката се обадила на жената и ѝ съобщила, че заседнието по бързото производство срещу нея е след 2 часа и присъствието ѝ е задължително.  Другата започна да се разправя, при което представителката на обвинението затворила теелфона. Жената я набрала отново и се развикала: „Прокурор ли си, мрокурор ли си, как ще ми затваряш телефона ти на мене…“. Прокурорката затворила отново, без да отговори нищо, и влязла в съседен кабинет при колеги. В този момент отново получила ново обаждане, което пуснала на високоговорител и така всички присъстващи в стаята чули арогантния тон и нееднократно употребеното определение „мърла“. Последвал сигнало до МВР за случилото се.

Изправена пред съда, жената обяснила, че не е била сигурна, че разговаря с поркурор, защото всеки можел да се представи по този начин. Съдът обаче е на мнение, че употребата на израза „прокурор – мрокурор“ категорично сочи, че поне е допускала възможността действително да говори с представител на обвинението.

Нарушителката е осъждана за дрога, срещу нея има и други две производства – за нарушаване на карантината и отново за наркотици.

Решението по Указа за борба с дребното хулиганство е произнесено днес и подлежи на обжалване пред Окръжния съд в срок от 24 часа.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...