Quantcast
Новини Пловдив » Община » Започна нов етап от Водния проект
Община Пловдив

Започна нов етап от Водния проект

Започна поредният етап от Водния цикъл на Пловдив
Започна поредният етап от Водния цикъл на Пловдив

Започна третият етап на един от най-важните за града проекти – „Интегрирания проект за водите на Пловдив – Етап 1“.

По време на този етап от Водния проект ще бъде извършена реконструкция и рехабилитация на Главен колектор VII. Той е с дължина 2,8 км. и се намира в южното платно на бул. „Дунав“ и ул. „Брезовско шосе“. Целта на ремонта е да се намали инфилтрацията в район „Северен“, която е и най-висока в целия град.

Зам.-кметът по строителство на Община Пловдив Пламен Райчев извърши инспекция на обекта.

„Няма да има смущения във водоснабдяването. Ще се наложат единствено временни стеснявания на булевард „Дунав“ по време на работа, които са изцяло съобразени и съгласувани с КАТ, така че да създават минимални неудобства на гражданите и да не се блокира трафикът“, коментира Пламен Райчев. Той обясни, че изпълнението на обекта се извършва по безизкопна технология за изграждане и рехабилитация на тръбопроводи, която ще позволи да не се ограничава напълно движението по бул. „Дунав“ и ул. Брезовско шосе“. След работния ден временната организация на движението се премахва и участъкът ще е напълно проходим за движение.

Дейностите по третия етап на проекта включват почистване на канализацията и отстраняване на дефекти. Почистването ще се извършва с рециклиращи каналопочистващи машини, които са максимално щадящи към природата, защото не се използва питейна вода за работа. В резултат на дейностите колекторът ще бъде почистен от утайките и ще бъде спряно навлизането на чужди води в него.

Стойността на обекта, финансиран по Оперативна програма „Околна среда“, е 1 298 280 лв. с ДДС и се очаква дейността да приключи преди договорения срок, който е 509 календарни дни.

Още

Община Пловдив организира обществено обсъждане за нов заем от 19 милиона за Водния проект
Новият дълг за Водния проект се оказа 30 млн. лв.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...