Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Община „Родопи” обявява важна обществена поръчка за Брестовица
Регион Родопи

Община „Родопи” обявява важна обществена поръчка за Брестовица

Брестовица

Община „Родопи” ще обяви обществена поръчка за дългочакания проект за рехабилитация на водопроводната мрежа в Брестовица. До края на месеца ще бъде готово техническото задание, след което ще бъде открита процедура и възлагане на проектирането.

Още в началото на месец септември, по предложение на кмета на община „Родопи” Павел Михайлов, общината осигури финансиране за изготвяне на проект за цялостна подмяна на водопреносната мрежа в Брестовица. Бяха отпуснати 85 хиляди лева за тази дейност.

„Обектът ще бъде изпълнен благодарение на финансирането от общинския бюджет на „Родопи”. Това е пореден ангажимент, който поехме и сме на път да изпълним. Целта на ръководството на община „Родопи” е в Брестовица да пият чиста питейна вода”, коментира Владимир Маринов, временно изпълняващ длъжността кмет на „Родопи”.

Проблемът с водопреносната мрежа в Брестовица е сериозен. Хората от години страдат заради качеството на водата, а през февруари в селото бе установено наднормено съдържание на манган в питейната вода.

Реалното решение е цялостна подмяна на водопреносната мрежа, а общината да кандидатства за финансиране пред държавата, което възлиза на няколко милиона лева, каза преди време кметът на „Родопи” Павел Михайлов./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...