Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Уволняват петима заради починалите пациенти в УМБАЛ „Свети Георги“
COVID-19 Важно Градът Здраве

Уволняват петима заради починалите пациенти в УМБАЛ „Свети Георги“

УМБАЛ "Свети Георги"
УМБАЛ "Свети Георги"

Готови са първите резултати от вътрешната проверка в УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД, гр. Пловдив по повод случая със заснетите на видеоклип двама пациенти пред новооткритото КОВИД-звено, които впоследствие починаха. Това съобщиха от болницата.

В резултат на събраните материали и доклад на нарочната комисия, назначена от изпълнителния директор на лечебното заведение, към момента е установена вината на седем служители, които са извършили, респективно – допуснали да бъдат извършени, нарушения на реда за обслужване на пациентите и оказването на медицинската помощ.

В ход е процедура по уволнението на един административен ръководител, един лекар, двама санитари и един шофьор на линейка. Издадени са и две заповеди за наказание „Предупреждение за уволнение“.

Комисията продължава работата си, тъй като има още въпроси и обстоятелства, които подлежат на допълнителна проверка и изясняване.
От днес, също така в болницата се въвеждат още по-строги мерки за съгласуване на преместванията на пациенти от един стационар в друг.

Към предмета на проверката беше включен и подаденият сигнал, излъчен днес в телевизия „Би Ти Ви“, за пациента, починал на 18 ноември.
За окончателните резултати на вътрешната проверка ще бъде съобщено след нейното приключване, а материалите ще бъдат предавани на разследващите и контролните органи, ангажирани с подаваните сигнали. /ПловдивПрес

Още новини по темата

Проф. Джамбазов: Това е война! Да не говорим за вина, докато не се докаже

Проф. Марияна Стойчева: Още година ще воюваме с вируса, не изливайте агресия по нас

Проф. Илиев: Д-р Велев е носил на гръб пациента

Прокуратурата проверява смъртта на пациентите в Инфекциозна

Правят проверка на случая с починалите пациенти в „Свети Георги“, следват уволнения

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...