Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » COVID-19 » Часове след смъртта на училищния директор в Асеновград, починала и майка му от К-19
COVID-19 Асеновград Важно Регион

Часове след смъртта на училищния директор в Асеновград, починала и майка му от К-19

Христо Андонов
Христо Андонов

Трагедията в Асеновград е двойна! Часове след като директора на ОУ „Петко Каравелов“ Христо Андонов загуби битката с COVID-19, е починала и неговата майка. Жената е била настанена в болница за лечение, също с установен коронавирус.

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев изказа съболезнованията си към близките на Христо Андонов.

Той е починал вчера, лекувал се е вкъщи с антибиотик. Във вчерашния ден състоянието му внезапно се е влошило и той е загубил битката с COVID-19. Не е имал съпътстващи заболявания.

Христо Андонов беше  дългогодишен директор на ОУ „Петко Каравелов“,  изключително уважаван и ценен от колеги, преподаватели, родители и ученици.

„Понякога човек е безсилен пред изпитанията на живота! Трудно е да приемем, когато близки хора си тръгват, без да имаме възможността да се сбогуваме един с друг. Искам да изкажа най-искрените си съболезнования на семейството на Христо Андонов – отличен професионалист и истински добър човек. Поклон пред паметта му!“, написа в страницата си в социалната мрежа кметът Грудев.

Погребението ще се състои днес (20.11.20 г.) в тесен семеен кръг. Кът за поклонение е обособен в двора на ОУ „Петко Каравелов“ – при пилоните със знамената – откъм входа от страната на болницата. Всеки може да положи цветя. От името на кмета на Асеновград доктор Христо Грудев, венец ще поднесе заместник-кметът по хуманитарните дейности на общината инженер Петър Петров.

В учебното заведение е обявен Ден на траур днес и занятия няма да се провеждат, а флагът на България там ще бъде спуснат наполовина.

Христо Андонов е роден на 07.10.1970 г. От септември 1995 г. работи като учител по история в ОУ „Петко Каравелов“. От 2005 г. до момента бе директор на същото учебно заведение. Той беше и обществен възпитател в Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) към община Асеновград. Училищният директор беше член на Общинския оперативен щаб за превенция и борба с коронавируса COVID-19.

Поклон пред паметта му!/ПловдивПрес

Още новини по темата

Обичан преподавател в Асеновград почина с коронавирус

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...