Quantcast
Новини Пловдив » Спорт » Кралев: Без фенове по стадионите до пролетта
БГ Футбол Спорт Спорт Важно

Кралев: Без фенове по стадионите до пролетта

Красен Кралев
Красен Кралев

Футболните мачове в България ще останат затворени за фенове до пролетта, заяви спортният министър Кралев в интервю за „Дарик“.Той е разочарован от „демонстративното поведение“ на част от запалянковците, което по думите му е довело до решението за затваряне на стадионите.В момента действа заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, забраняваща присъствието на публика на спортни събития. Единственото изключение бе завършилият турнир по тенис „София Оупън“ в „Арена Армеец“.

Видя се, че на места мерките се спазваха безупречно. Но също така се видя, че има фенове на няколко клуба в България, които демонстративно не спазваха мерките – не се слагаха маски, не се спазваше отстоянието. Аз съм категоричен, че ако мерките се спазват – ако има две седалки между хората, ако те са с маски и не си крещят в лицата – риск от зараза няма. Имаше демонстрирано неуважение към компромиса, който направихме. Затова се стигна до това решение“, каза Кралев.

Министърът посочи, че изключението за „София Оупън“ е било направено, тъй като „тенис публиката има съвсем друго поведение“. Сега няма да има никакви изключения. Предложените от правителството мерки, ако се спазват, са абсолютно достатъчни да се ограничи заразата. Не трябва да се стига до крайности. Малко повече дисциплина е необходима. Не може да се мисли по-рано от март месец за това нещо (отваряне на стадионите). Така или иначе първенствата спират през зимата. В зависимост от ситуацията, тогава (при подновяването на футболния сезон през 2021 г.) ще се вземе адекватно решение.

В първите седмици от налагането на ограниченията за запълването на до 30% от капацитета по стадионите, Кралев изразяваше задоволство от поведението на публиката, въпреки че още тогава се виждаше, че на места мерките за социална дистанция не се спазват.На въпрос дали подкрепя предложението на министъра на финансите Кирил Ананиев футболните клубове да докладват за пране на пари в ДАНС, Кралев отговори: „Не съм убеден, че има случаи на пране на пари във футбола. Но тъй като в целия свят се смята за рисков сектор, нека да ги докладват, за да бъдат всички спокойни, че всичко е чисто там“./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...