Quantcast
Новини Пловдив » Свят » Осем ранени при стрелба в Милуоки, издирват извършителя
Свят

Осем ранени при стрелба в Милуоки, издирват извършителя

Ранени са 7 възрастни и един тийнейджър

Осем души са ранени при стрелба, извършена в петък следобед, в предградието Уоуатока на Милуоки – най-големият град в американския щат Уисконсин.

Полицията отцепи района пред магазина Macy’s в Mayfair Mall. Сигналът за инцидента е подаден малко преди 3 РМ в петък.

Свидетели са чули десетки изстрели. Властите съобщиха, че са ранени 7 възрастни и един тийнейджър. Нараняванията им не са животозастрашаващи, пише bg-voice.com .

Десетки полицаи все още издирват нападателя.

Полицията съобщи, че стрелецът е бял мъж на възраст между 20 и 30 и няколко години. На мястото са пристигнали най-малко 40 автомобила на силите на реда. 75 полицейски служители участват в издирването на стрелеца.

Специализирани отряди проверяват покрива на Macy’s. В операцията се включва и ФБР.

„Помислих си да отида на безопасно място възможно най-скоро. Бях много притеснена за 79-годишната ми майка. Ние бяхме извън Macy’s, но в мола. При първия изстрел имаше много силен звук. Бяхме много близо до магазина. Още в първия миг разбрах, че това е стрелба и веднага побягнахме. Чувахме, че изстрелите са извън Macy’s, но вътре в мола. Не видяхме нападателя, дори не се загледахме, направо побягнахме. Излязохме от сградата през задния вход. Нямаме никаква информация. Имаше поне 20 служители на магазина и просто чакахме. След около 20 минути решихме да вървим към колата си. Чувствам се голяма късметлийа, макар че все още съм в шок“, разказа една от посетителките на мола Джил Уили./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...