Quantcast
Новини Пловдив » България » Оставиха Кристина в ареста. Адвокатът: Била е насилвана от свекър си
България Важно Крими

Оставиха Кристина в ареста. Адвокатът: Била е насилвана от свекър си

Снимка Фейсбук
Снимка Фейсбук

Благоевградският окръжен съд постанови най-тежката мярка “задържане под стража” на майката от Сандански, задържана за смъртта на двете й деца. Делото бе гледано днес от дежурния съдия Красимир Аршинков. Със защитата на обвиняемата се зае служебен адвокат от София, съобщава Struma.bg.

Според адвокат Алексиев майката не е признала, че е извършила престъпното деяние, а само е изразила съжаление.

Според защитника има съмнения, че Дунчева е извършител на ужасното престъпление и настоява, че няма категорични доказателства срещу нея. 32-годишната Кристина Дунчева е обвиняема за тежко престъпление, извършено от нея по особено мъчителен начин и с особена жестокост спрямо жертвите, които са нейните малолетни деца, бе съобщението на прокуратурата.

Снощи десетки жители на града се събраха, за да почетат паметта им. В Сандански всички коментират двойното убийство. В социалните мрежи потребители обвиняват 32-годишната Кристина, но има и такива, които не я винят.

Адвокатът на обвиняемата разказа, че е бил запознат със семейните проблеми на Кристина, които се задълбочили през последните години. Жената е била подлагана на голям тормоз и малтретиране от страна на съпруга си, той дори я притискал да сключат споразумение за родителските права, искал е те да бъдат отсъдени на майката, но семейството да остане да живее заедно.

Кристина е била разкарвана с джипа на съпруга си Георги в присъствието на местен адвокат и притискана да подпише документа.

„Разбрах дори, че тя е сексуално насилвана и от баща му. Той е посягал на децата, бил ги е и ги е малтретирал, а когато повишавал тон, едното от тях треперело от страх“, обяви адвокатът.

Съдия Красимир Аршинков заяви лаконично, че с оглед на събраните доказателства за извършено тежко умишлено престъпление следва да бъде наложена най-тежката мярка на обвиняемата.

Братът на Кристина се завърнал от Австрия след като разбрал за трагедията. Той разказа, че сестра му е имала постоянен контакт с него и адвокат си, търсила е помощ от съпруга си. В съдебната зала Кристина Дунчева помоли съда за снисхождение. Адвокат Алексиев поиска следствието да се извърши на друго място, тъй като се съмнява в неговата безпристрастност, сестрата на Георги Трайков е била в близки отношения с един от полицейските началници в Сандански.

В четвъртък около 17,30 ч горският служител Георги Трайков повикал полиция, защото жена му Кристина Дунчева е заклала двете им деца – 5-годишното момченце Васил и 3-годишната му сестричка Ивон. И двамата родители били отведени в местното РПУ, което е на метри от къщата им. При огледа са иззети два ножа и сатър.

Разпитите продължили до малките часове на нощта с участието и на психолози от МВР. Почти през цялото време Кристина не била адекватна, говорела несвързано. Имало момент, в който се опитвала да обясни, че по-голямото дете е нападнало по-малкото с ножа, а после се е наръгало само. Накрая признала за ужасното престъпление и казала с поглед, забит в земята: “Искаха да ми вземат децата. Нека сега да ми ги вземат!”

Първоначалните заключения на специалистите са, че неотдавна жената е отключила психическо заболяване. То обаче е останало неизвестно и започнало да се развива, тъй като Кристина не е била освидетелствана. Тепърва психиатрите ще работят по такава задача, след като прокуратурата им възложи експертиза да преценят дали майката двоен убиец е била в състояние да съзнава какво извършва./ПловдивПрес

Още новини по темата

Обвиниха Кристина, убила по жесток начин децата си

Кристина в несвяст повтаряла след смъртта на децата: Нека ми ги вземат сега

Майката убила децата си с кухненски нож след семеен скандал

Кървава драма в Сандански: Майка закла двете си деца

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...