Quantcast
Новини Пловдив » България » Александър Долев – виден протестър, който не вярва в коронавируса
България Важно Градът Политика

Александър Долев – виден протестър, който не вярва в коронавируса

Александър Долев
Александър Долев

Ваня ДРАГАНОВА

Задържаният в петък без маска в метрото бивш зам.-кмет на Пловдив  Александър Долев се оказа виден протестър и убеден противник на маските, към момента е член на едно от НПО-тата, които се борят с ограниченията. Затова и днес той беше засечен отново да се вози демонстративно в метрото без маска и обяви пред BGonAir, че в понеделник ще заведе дело, защото задържането му е груб полицейски произвол.

„Коронавирус няма. Аз винаги съм бил без маска навсякъде, общувам с хора, които уж са болни от ковид, не се заразявам. За мен това е една голяма измама, описана в един доклад на фондация „Рокфелер“ от 2010 г. „, каза Долев.

Той е участник в протестите за свалянето на правителството и главния прокурор от първия ден. Допреди няколко месеца е бил инспектор по чистотата към една от фирмите, концесионери за  тази дейност в София. Долев е и в настоятелството на народно читалище „Проглед“ в Пловдив.

Той беше и кмет на район „Южен“ в мандата от 1995 до 1999 г., кандидат за кмет на Пловдив през 1990 г., а в посмедните години от мандата на Славчо Атанасов беше зам.-кмет на града по общинската собственост.

Още

Долев глобен и на свобода
Задържаният без маска в метрото е бившият зам.-кмет на Пловдив Александър Долев

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...