Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Идва ли лавина от дела след отмяната на платеното паркиране пред блока?
Важно Градът Съд и Прокуратура

Идва ли лавина от дела след отмяната на платеното паркиране пред блока?

Адвокат Атанас Петров
Адвокат Атанас Петров
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Ваня ДРАГАНОВА

Идва ли лавина от дела срещу Община Пловдив след отмяната на Наредбата на платеното паркиране пред блока? Върховният административен съд отмени с окончателно решение текстовете, на чията база общината събираше по 20 лв. на месец за осигурено място за спиране. Това обаче се случва над 3 години след приемането на наредбата, гласувана на 28 септември 2017 г.  И сега е логичен въпросът могат ли хора, плащали въпросните такси над 3 години, да си потърсят парите от градската управа. ПловдивПрес се обърна с това питане към адвокат Атанас Петров, който представляваше Славчо Атанасов, оспорил  текстовете пред съда.

„Ще бъде прецедент, ако някой предяви такъв иск, и не се знае какво мисли съдът по този въпрос – ако се приеме, че платените такси са вреди, те подлежат на възстановяване. Но само ако бъдат приети като вреди. Ако аз обаче за тези 3 години съм ползвал услугите на частния паркинг в квартала, тъй като местата за спиране пред блока ми са били раздадени по тази незаконна процедура и аз съм бил лишен от възможността да ги ползвам, за мен тези разходи със сигурност са вреди. За втората група хора ще е по-лесно, но аз бих заложил и че първата група (плащалите такси) също имат основание да си претендират обратно парите“, обясни адвокат Атанас Петров. Според него има два начина да се уредят отношенията с пострадалите – Общинският съвет на Пловдив служебно да вземе някакво решение в срок от 3 месеца (както предполага чл. 195, ал. 2 от Административно-процесуалния кодекс) и втори вариант – хората да си предяват претенциите в съда. Предстои да се види каква ще е реакцията на Общинския съвет на Пловдив.

Още

Славчо Атанасов: Край на платеното паркиране пред блока в Пловдив

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

  • Колите на общината, държавни институции, съд и прокуратура и частни компании също да паркират с ограничение от 3 часа. 38%
  • Не, това е несправедливо ограничение и трябва да бъде отменено. 36%
  • Да, местата със знак Д21-Инвалид ще могат да се ползват от повече хора. 18%
  • Не ме интересува, нямам кола. 6%
  • Три часа ограничение да има и за електромобилите, особено за колите под наем SPARK. 3%

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...