Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Ген. Мутафчийски: Във ВМА медици са повторно заразени с COVID-19
COVID-19 България Важно

Ген. Мутафчийски: Във ВМА медици са повторно заразени с COVID-19

Ген. Венцислав Мутафчийски
Ген. Венцислав Мутафчийски

Изключително голям е натискът върху нашите лечебни заведения. Голям интерес предизвика повторното зарзаяване с коронавирус на наши колеги, за които съобщихме. Двама лекари, една медицинска сестра и един медицински секретар“. Това съобщи на брифинг шефът на Националния оперативен щаб за борба с  COVID-19 и директор на Военномедицинска академия  ген. Венцислав Мутафчийски.

Той обясни, че при двама от колегите се е развила по-тежка клинична картина на повторното заразяване, а при другите двама значително по-леки симптоми. „Във военно-медицинската служба бе създадена система на четирикодово оповестяване и повдигане на мерките, които касаят работния процес, учебния процес, бойната подготовка, както и събиранията във войсковите колективи. Всичко това се определя в зависимост на броя на заразените лица и процента на карантинираните военнослужещи. Тази система съществува от повече от месец. Към този момент мога да кажа, че имаме 10-кратно намаление на заразяванията във военно-медициснката служба“, подчерта ген. Мутафчийски.

„След промяна на закона за здравето от 13 март 2020 г. има ясно очертан алгоритъм как се предлагат мерки и от кого се дават заповедите, за това сте информирани. Щабът запазва своята функция да консултира и информира премиера за ситуацията около ковид кризата“, заяви още директорът на ВМА./ПловдивПрес

Още новини по темата

Извънредната обстановка до края на март, затварят училища и заведения

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...