Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Гергов: На вратата чукат избори, ние се занимаваме със себе си
Важно Градът Политика

Гергов: На вратата чукат избори, ние се занимаваме със себе си

Георги Гергов
Георги Гергов

На вратата чукат избори, ние се занимаваме с вътрешнопартийни въпроси. Моят мандат като областен председател е изтекъл и исках да дам път на младите. Когато ми изпратят официално решението на Общопартийната контролна комисия, ще го изпълним. Ако са взели такова решение, аз съм новият стар председател и ще подготвим ново заседание, на което ще изберем областен председател. Това заяви пред ПловдивПрес доскорошният областен лидер на БСП в Пловдив Георги Гергов.

В събота Общопартийната контролна комисия обяви като нередовно заседанието на Областния съвет на БСП, свикано на  11 ноември, а решенията му и новоизбраният областен председател Атанас Петков са нелегитимни. Комисията е препоръчала да се свика ново заседание на Областния съвет, след уточняване състава и числеността му, съгласно Устава на партията.

Георги Гергов обясни, че депутатът Манол Генов му се обадил в 23 часа , за да го моли заседанието да се проведе в Международния панаир зарази ситуацията с коронавируса. „Наех две зали, платих 1000 лв. РЗИ дойде на проверка и установи, че всичко е наред и можем да проведем заседанието. Между двете зали имаше видеоконферентна връзка. Поканихме всички, имаше мнозинство от 39 души и проведохме заседанието“, каза Гергов.

Днес в медиите се разпространи информация, че Софийският градски съд на два пъти е отказал да регистира новото ръководство на БСП в лицето на новоизбрания Национален съвет, а Изпълнителното бюро, което Корнелия Нинова си избра, също е незаконно.

СГС на два пъти отхвърля вписването на новото ръководство в съда, тъй като процедурата, по която е свикан 50-ият конгрес на БСП, не е спазена. Това означава, че нелегитимни са всички негови решения и проведени избори за ръководни органи на столетницата.

„Това е в резултат на некомпетентен екип, който внася документите. Резилът  е пълен, два пъти да им връщат документи и да не могат да ги подготвят, както трябва, все пак и Корнелия Нинова е юрист. Другият вариант умишлено да го правят“, коментират социалисти. /ПловдивПрес

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...