Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Лекари решават може ли фермерът стрелец от Раковски да участва в делото
Пловдив Раковски Регион Съд и Прокуратура

Лекари решават може ли фермерът стрелец от Раковски да участва в делото

Стефан Говедарски се придвижва много трудно.
Стефан Говедарски се придвижва много трудно.

Ваня ДРАГАНОВА

Психиатър, психолог  и кардиолог ще решават позволява ли здравословното състояние на 76-годишния фермер от Раковски Стефан Говедарски да участва в наказателното производство. Той е подсъдим за стрелба по неговия съселянин Иван Гълев. Двамата гледали крави и често имали пререкания, защото животните на Гълев понякога навлизали в имота на Говедарски, бутайки оградата. На 2 октомври 2018 г. Говедарски видял, че по оградата пак има поражения, заподозрял, че зад това стоят кравите на Гълев, взел пистолета си „ЧЗ Чешка Збрьовка“, намерил другия фермер и след скандал изстрелял по него целия пълнител. Гълев оцеля и днес се яви видимо здрав в съдебната зала.

Говедарски обаче е в тежко здравословно състояние, влезе, едва ходейки с патерица, а адвокатът му Емил Велинов представи подробна медицинска документация, че клиентът му страда от множество заболявания, сред които и на сърцето, а през лятото е бил настаняван в Психодиспансера. Той изрази съмнение, че Говедарски е в състояние да разбира случващото се и да участва пълноценнно в наказателния процес. Така беше назначено съдебно-психиатричната експертиза, която ще трябва да даде отговор на този въпрос. Следващото заседание по делото е на 18 януари.

Иначе Стефан Говедарски не признава вина и ако процесът стартира, ще тече по общия ред – с разпит на свидетели и вещи лица.

Още

Стрелбата в Генерал Николаево била заради спор за крави
Стрелба след скандал в Генерал Николаево

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...