Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Жена с диабет и два инсулта чака 4 дни линейка да я закара до болница
България Важно

Жена с диабет и два инсулта чака 4 дни линейка да я закара до болница

Снимка: bTV
Снимка: bTV

64-годишна жена с диабет и два инсулта чака 4 дни линейка, за да я закара до болницата. След два отказа на телефон 112, снощи тя е транспортирана от близките си и е приета в лечебното заведение, за съжаление – вече в тежко състояние.

Миналият четвъртък 64-годишната Тонка Йорданова звъни на сина си Красимир, защото не се чувства добре. Жената е с диабет, прекарала е два инсулта, има високо кръвно, не може да вижда. Още същата вечер синът звъни за линейка.

„Те ми казват: Не можем да ви пратим линейка, закарайте я вие, аз нямам кола“, обясни пред bTV синът Красимир Йорданов.

В петък при Тонка идва личният лекар. Изписва ѝ лекарства. След кратко подобрение, състоянието на жената отново се влошава. В понеделник синът ѝ търси помощ за втори път: „Реших пак да звънна на 112. Те ми казаха: „Ще чакате“, ако трябва до сутринта, когато се освободи линейка, ще ви пратим“, разказа Красимир Йорданов.

„Те ми казват: Не можем да ви пратим линейка, закарайте я вие…, по принцип нямам и кола“, обясни синът Красимир Йорданов.

В петък при Тонка идва личният лекар. Изписва ѝ лекарства. След кратко подобрение, състоянието на жената отново се влошава. В понеделник синът ѝ търси помощ за втори път.

„Реших пак да звънна на 112. Те ми казаха: „Ще чакате“, ако трябва до сутринта, когато се освободи линейка, ще ви пратим“, разказа Красимир Йорданов.

По думите на сина, хаосът продължава и след приемането на жената в болница. Вече в Спешното приемно отделение на МБАЛ „Иван Селимински“, жената е настанена в изолатор – тя е без PCR-тест.

„Вкараха я вътре, никой не й обръща внимание, докато не се развиках, да се разкрещя. Те я сложиха на един стол, сложиха й системи и казаха – Ще чакате… около 3 часа някъде, допълни Красимир Йорданов.

От болница „Иван Селимински“,  град Сливен отказаха да застанат пред камера, но потвърдиха, че имат такъв хоспитализиран пациент. Според управата на болницата обаче, жената не е чакала, за да бъде приета три часа, а само два.

Майката на Красимир е на кислородно дишане. Според него забавеното лечение вероятно е причина да се стигне до критичното й състояние. “ Ако дойде една линейка нормално, когато съм звъннал в четвъртък, да я прегледат, много по-големи шансове – примерно да й сложат някакви системи, някакви лекарства, да не изпадне в такова състояние, каза Красимир Йорданов./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...