Quantcast
Новини Пловдив » Крими » Обвиненият в двойно убийство Йордан Таков с неуспешен опит да излезе от ареста
Крими Пловдив Съд и Прокуратура

Обвиненият в двойно убийство Йордан Таков с неуспешен опит да излезе от ареста

Двойният убиец Йордан Таков заяви, че е действал при самозащита
Йордан Таков

Обвиненият в двойно убийство Йордан Таков с неупешен опит да излезе от ареста, след като и Пловдивският апелативен съд отказа да промени мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека.

Таков е с  обвинение, че на 26 ноември 2019 г. в Пловдив е застрелял със законно притежаван пистолет „Макаров“ своя съдружник Христо Ботев и баща му Васил Ботев.

Апелативният съд прецени, че към момента счита, че от събраните по делото доказателства – свидетелски показания, документи, съдебномедицински експертизи на пострадалите, съдебно психолого-психиатрична експертиза на обвиняемия, балистична експертиза, а също обясненията на Йордан Таков, водят до извода, че не са налице нови обстоятелства. За това остава неразколебано основаното подозрение в голяма степен за съпричастност на Таков към деянието, в което е обвинен.

Съдът смята, че при исканата по-лека мярка за неотклонение има опасност обвиняемият да извърши престъпление, предвид обективната и субективна тежест на престъплението в което е обвинен.

Определението на Апелативен съд – Пловдив, е окончателно.

Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намираше обвиняемият, и съдебната зала, в която бяха съдебният състав, прокурорът и двамата защитници.

Още

Двойният убиец Йордан Таков остава в ареста
Двойният убиец Йордан Таков застава пред съда

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...