Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Опозицията в Скопие: Заев ще продаде на България земя, банка, телеком, ЖП и ТЕЦ
Важно Свят

Опозицията в Скопие: Заев ще продаде на България земя, банка, телеком, ЖП и ТЕЦ

Зоран Заев и Бойко Борисов
Зоран Заев и Бойко Борисов

Най-голямата опозиционна партия в Северна Македония – ВМРО-ДПМНЕ, обвини днес премиера Зоран Заев, че е направил оферта на български фирми и бизнесмени да им продаде големи държавни и частни компании срещу нашето „Да“ за членство в ЕС.

„Тук бихме изброили една по-голяма банка, държавния дял на Република Македония в „Телеком“, което ще означава и пълна приватизация, железопътен транспорт, ТЕЦ Неготино, земеделска земя, за която се твърди, че вече е капарирана от определени хора и се подготвя за стоеж, а и още много други неща“, заяви на брифинг днес говорителят на ВМРО-ДПМНЕ Димче Арсовски, пише dir.bg.

Поводът за изказването на северномакедонската опозиция е вчерашното изявление на коалиционния партньор в правителството Али Ахмети, че Скопие вече е изпратило на София ново предложение за решаване на спора, заради който блокирахме западната ни съседка за членство в ЕС.

От ВМРО-ДПМНЕ твърдят още, че „Зоран Заев е човекът, който обезличи Република Македония и опозори (може да се разбира и като „обезчести“ – бел. ред.) македонския народ само заради личните си интереси. Зоран Заев е най-големият крадец, манипулатор и за съжаление измамник, който македонската политическа сцена някога е имала“./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

Покажи резултатите

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...