Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Девет жертви на COVID-19 в Пловдив и областта, 458 са заразени
COVID-19 Градът Здраве Пловдив

Девет жертви на COVID-19 в Пловдив и областта, 458 са заразени

COVID - 19
COVID - 19

458 са новите случаи на COVID-19 в Пловдив област към 25 ноември . Регистрирани в Националната информационна система са общо 11860.

Починали през изминалото денонощие в областта са 9 души на възраст от 60 до 84 години. Всичките са имали придружаващи заболявания.

„На домашно лечение са 5581 лица. Под карантина в областта са 5179 лица. Свободните терапевтични легла за Ковид-19 към 14 часа днес, според областната информационна система, са 237 , а за интензивно лечение 15, уточни областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.

Тя съобщи, че днес на среща с директорите на 15 Медицински центъра от Пловдив и областта е била обсъдена организацията по обособяването на Ковид –зони.

„Целта от една страна е пациенти с притеснение или симптоми на коронавирус да бъдат навреме прегледани, ако е необходимо да им се назначат кръвни и образни изследвания, да се предпише терапия , а от друга да се намали натиска върху приемните отделения в болниците и Спешна помощ, коментира Каназирева.

По думите й за денонощието от Спешна помощ са отговорили на 275 повиквания, от тях 61 свързани с ковид-19. Направените хоспитализации са 5 в областта и 19 в Пловдив. 37 души са , оставени на домашно лечение.

По информация на РЗИ сред новодиагностицираните през изминалото денонощие има 12 медицински лица. От тях в болничната помощ – 5 лекари , 4 мед. сестри, 2 санитари, и 1 дентален лекар./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...