Quantcast
Новини Пловдив » Случка на деня » РИОСВ измерва качеството на въздуха в район „Северен“
Пловдив Случка на деня

РИОСВ измерва качеството на въздуха в район „Северен“

Мобилна автоматична станция
Мобилна автоматична станция

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Пловдив е разположила мобилна автоматична станция (МАС) в двора на предприятие на бул. „Дунав“. Чрез нея се извършва 28-дневно непрекъснато измерване на качеството на атмосферния въздух в пловдивския район „Северен“.

Провеждането на индикативни измервания на качеството на атмосферния въздух за есенния и зимния сезон е в изпълнение на Годишния график за имисионен контрол за 2020 г. на екоинспекцията, утвърден от Министерството на околната среда и водите.

Измерванията се извършват през всеки един от четирите годишни сезона общо 51 дни през годината. Измерванията през пролетния и летния период не показаха отклонения на стойностите на основните измервани показатели.

Целта на измерването е да се определи качеството на въздуха в пловдивския район. След приключването му експертите на РИОСВ – Пловдив ще направят анализ и оценка на резултатите от извършения мониторинг. Показателите, чиито нива ще бъдат проследени през почти едномесечния период са серни и азотни оксиди, въглероден оксид, озон, бензен, фини прахови частици (ФПЧ 10 и ФПЧ 2,5 ) и др. При анализа ще се вземат предвид и измерените чрез МАС стойности на температурата, слънчевата радиация, посоката на вятъра, атмосферното налягане и относителната влажност.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...