Quantcast
Новини Пловдив » България » Частичен локдаун до 21 декември (ОБНОВЕНА)
COVID-19 България Важно Здраве Политика

Частичен локдаун до 21 декември (ОБНОВЕНА)

Проф. Костадин Ангелов
Проф. Костадин Ангелов

Всички образователни институции у нас преустановяват присъствените си занятия от 27 ноември до 21 декември. Става дума  училища, ясли, градини, образователни и детски центрове, висши училища и школи. Забранява се провеждането на семинари, конкурси и всякакви конгресни мероприятия, както и на културни  и развлекателни събития, с изключение на театрите, в които се допуска публика до 30 процента от капацитета на залата, хората трябва да бъдат с маски. Не трябва да има и частни партита с повече от 15 души. Преустановяват се всички индивидуални и колективни спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица до 18 години, с изключение на международните спортни събития, започнали към датата на влизането на новите мерки в сила, обясни здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов. Спортните мероприятия за хора над 18 години ще се провеждат, но без публика. Фитнесцентровете, казината и игралните зали затварят, заведенията също, като ще имат правото  да приготвят храна за вкъщи или офиса.

Преустановява се дейността на търговските центрове и моловете, с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките, дрогериите, офисите, зоомагазините, банките, застрахователите и доставчиците на съобщителни услуги. Малките магазини за нехранителни стоки ще продължат да работят. Екскурзиите се забраняват.

Църквите, джамиите и синагогите остават отворени, както и парковете и градините. „Не налагаме вечерен час, нито други строги мерки, характерни за някои държави в Европейския съюз“, заяви проф. Ангелов.

Извънредната епидемична обстановка се удължава с 2 месеца, а не с 4, както щабът анонсира в понеделник.

Още

Затварят училища, ясли и градини до 21 декември

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...