Quantcast
Новини Пловдив » България » Здравният министър: Не е моментът да търсим виновни, а да намерим решение
COVID-19 България Важно Здраве

Здравният министър: Не е моментът да търсим виновни, а да намерим решение

Проф. д-р Костадин Ангелов
Проф. д-р Костадин Ангелов

Не е моментът да търсим виновни, а да намерим решение, каза здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов пред bTV в отговор на въпрос за достигнатите върхови нива на заболели и починали с ковид. Според него този резултат се дължи на неспазването на мерките, на съмненията, че има такъв вирус, на горенето на маски и на натрупаното с години недоверие към системата на здравеопазването.

Той отрече твърденията, че властта е бездействала през лятото, когато броят на заразените с коронавирус разко намаля. „Нито един ден от летните месеци не е проспан. Аз станах министър в края на юли и след няколко дни пуснах писмо каква трябва да е организацията  в здравните заведения Ако някой може за 3 месеца да създаде нови доктори, нови медицински сестри и нови санитари, аз не мога“, каза проф. Ангелов и подчерта, че проблемът в болниците е липсата на хора.

За новите мерки той обясни, че са взети след преценка сектор по сектор. Здравният министър коментира, че фитнесите затварят, но плувните басейни остават, защото хората плуват на голямо разстояние един от друг.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПП ВОЛЯ ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...