Quantcast
Новини Пловдив » Важно » И депутатът Спас Гърневски с COVID-19, влезе в болница
COVID-19 Важно Градът Здраве

И депутатът Спас Гърневски с COVID-19, влезе в болница

Спас Гърневски
Спас Гърневски

Пловдивският депутат Спас Гърневски е с коронавирус. Настанен е в болница. По думите му симптомите са се  появили в понеделник.

Той си е направил тест и се оказало, че пробата му на коронавирус е положителна. Джипито му е изписала хомеопатични лекарства, за да си подсили имунната система, и препоръчала да постъпи на лечение в болница, тъй като е с придружаващи симптоми – диабет и хипертония, а освен това е на възраст над 60 г., пише Блиц.

„Тези две болести – диабет и хипертония – ми са най-голямото богатство, което спечелих от участието си в управлението“,  каза бившият кмет.  Предпочел е пловдивска болница. „Медицинският екип полага много грижи, но и аз се старая да не си губя оптимизма – боря се“, споделя депутатът. Температурата му се вдига от време на време, но не е висока.

От началото на пандемията Гърневски твърдеше, че спазва стриктно предпазните мерки и препоръчваше на всички да не пренебрегват правилата, определени от министерството на здравеопазването  и Националния кризисен щаб. Разказва, че в София  се прибирал с бус на парламента в апартамента, където е сам, а сутринта отивал пак в Народно събрание с кола. Никъде не е излизал, нито е канил гости.

Не е присъствал в парламентарната зала, когато вече имаше симптоми, затова няма необходимост цялата група на ГЕРБ да се тества.

Без симптоми е и съпругата на Спас Гърневски – Донка, но е в карантина.

Още

2518 излекувани у нас и 3712 новозаразени с COVID-19
Проф. Витанов: Броят на излекуваните скоро ще надмине този на новозаразените
Мъже на 38 и 48 г. без придружаващи заболявания сред последните починали в Пловдивска област
8 студенти влизат доброволци в COVID отделението на МБАЛ „Св. Мина“
Само 13 свободни интензивни легла за COVID-19 в Пловдив

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...