Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Началникът на Шесто районно порицан за купона в клуб „Сохо“
Важно Градът Полиция

Началникът на Шесто районно порицан за купона в клуб „Сохо“

Видно е, че пред заведението има полицейска кола.
Клуб "Сохо"

Ваня ДРАГАНОВА

Началникът на Шесто районно на МВР в Пловдив Николай Кирков и трима редови служители на Районното са наказани с порицание за срок от 6 месеца за неизпълнение на служебните си задължения заради купона в клуб „Сохо“ на 2 срещу 3 ноември. В нарушение на всички противоепидемични ограничения заведението тогава работи цяла нощ заради рождения ден на общинския съветник Кирил Търев.

За случая сигнализира пловдивчанинът Ивайло Спасов, който разказа, че когато отишъл на място, там имало полицаи, които му обяснили, че не могат за затворят заведението, защото вътре е кметът на Пловдив и шефът на „Напоителни системи“. После униформените уточнили, че всъщност става дума зам.-кмет на Пловдив. В МВР започна проверка, а депутатът Валери Симеонов зададе въпрос на вътрешния министър Христо Терзийски, който съдържаше и питането дали става дума за зам.-кмета Тодор Чонов.  Чонов отрече да е бил в „Сохо“.

В отговора си до Валери Симеонов Терзийски съобщава за порицанията на полицейския началник и тримата му подчинени, но няма информация дали е изяснено присъствал ли е някой от зам.-кметовете на въпросното парти.

На клуб „Сохо“ са съставени 2 акта по Закона за МВР – за неизпълнение на полицейско разпореждане да спре музиката и да затвори заведението и за неспазването на заповедта на здравния министър за работата на заведенията.

„Струваше ли си? Струваше ли си цялото това административно усилие по време на пандемия? Струваше ли си петното върху четирима държавни служители? Струваше ли си поредната рана върху държавността и реда в България? Има и още неотговорени, но зададени въпроси…“, коментира наказанията Ивайло Спасов.

Още

След скандала: Ресторант „Сохо“ затвори
Тодор Чонов: Симеонов е подведен, не съм присъствал на тържеството в „Сохо“

Валери Симеонов със сигнал до Гешев за купона в „Сохо“
Нощен клуб вилнее в 1,30, полицията се оправдава, че там бил зам.-кмет

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...