Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Община Пловдив открива детски градини за деца на медицински работници
COVID-19 Важно Градът Образование

Община Пловдив открива детски градини за деца на медицински работници

Стефан Стоянов
Стефан Стоянов

Община Пловдив открива детски градини за деца на медицински работници. По време на триседмичната карантина за детските градини и ясли общинското ръководство дава възможност децата на медицински работници, работещи на територията на града, да ползват услугата. ОКЩ ще поиска разрешение от министъра на здравеопазването да позволи отварянето на няколко групи в близост до големите болници, така че да е удобно за родителите.

От днес отдел „Образование“ отваря гореща линия и започва да събира данни на желаещите семейства. Родителите ще трябва да представят служебна бележка, че поне един от тях работи в болнично заведение на територията на града. Отделно ще бъде пусната анкета до всички болници. Броят на групите ще зависи от желаещите да се възползват.

„Целта е да облекчим медицинските работници във всички заведения и да им помогнем да си вършат работата. Вече има доброволци сред персонала на градините, солидарни с грижите, които лекари, медицински сестри и санитари полагат за болните в този труден момент“, заяви зам.-кметът по образование Стефан Стоянов.

Желаещите да използват тази възможност е необходимо да предоставят информация на директорите на болнични заведения или на имейл education@plovdiv.bg (тел.: 032/635-357) в отдел „Образование и бизнес развитие“ на Община Пловдив, която да съдържа имена на родителя, длъжност в болничното заведение, имена и възрастова група на детето, както и детска градина, която посещава в момента.

Още

Частичен локдаун до 21 декември (ОБНОВЕНА)
2518 излекувани у нас и 3712 новозаразени с COVID-19
Затварят училища, ясли и градини до 21 декември

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...