Quantcast
Новини Пловдив » Свят » Още 4 гимназисти с обвинения за убийството на френския учител
Свят

Още 4 гимназисти с обвинения за убийството на френския учител

Полиция, архив
Полиция, архив

Повдигнати са обвинения на още четирима гимназисти в разследването на убийството на френския учител Самюел Пати, който беше обезглавен на 16 октомври близо до Париж, след като показа карикатури на пророка Мохамед в час по гражданско обучение, посветен на свободата на словото, предава Нова ТВ.

Трима от непълнолетните – на 13 и на 14 години, са обвинени в съучастие в терористично убийство по подозрение, че са посочили жертвата на нападателя – чеченецът Абдулах Анзоров, пред гимназията им в Конфлан-Сент-Онорин. Радикализираният Анзоров беше застрелян от полицията малко след убийството.

Обвинение в клеветнически донос е повдигнато на дъщерята на Брахим Шнина. Шнина, който в момента е арестуван, е родителят, който започна онлайн кампания против Пати.

Четиримата гимназисти са били в ареста в началото на тази седмица по искане на следователите от антитерористичния отдел на парижката прокуратура. Сега те са на свобода под съдебен контрол, а общият брой на обвиняемите в хода на разследването вече е 14.

Още

Четирима задържани за убийството на учител в Париж
4-ма ученици сред задържаните за убийството на френския учител

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...