Quantcast
Новини Пловдив » Градът » 8 студенти влизат доброволци в COVID отделението на МБАЛ „Св. Мина“
COVID-19 Градът Здраве Пловдив

8 студенти влизат доброволци в COVID отделението на МБАЛ „Св. Мина“

Болницата получи и респиратор
Болницата получи и респиратор

8 студенти вече работят в МБАЛ „Св. Мина“. Всички ще бъдат разпределени по график и ще дават дневни и нощни дежурства.

„Студентите доброволци ще получат и финансово обезпечение, а часовете положен труд ще им се зачита за трудов стаж“, посочи шефът на бившата Първа градска болница проф. Петър Петров.

Той припомни, че от днес болницата разполага с референтна PCR  лаборатория. Активно тя започва да работи от утре, като ще бъде предназначена основно за пациенти на общинските здравни заведения.

„С откриването на лабораторията ще улесним значително работата на лекарите и диагностиката на вирусното заболяване“, сподели д-р Калин Калинов, директор на дирекция „Здравеопазване“.

Продължава оборудването на лечебното заведение в борбата за ограничаване разпространението на COVID -19. Днес пристигна още един респиратор, дарение от фирма BTL, която произвежда медицинско оборудване на територията на Община Пловдив. Към настоящия момент има 59 заети легла с болни от коронавирус от общо 137.

Асоциацията на студентите по медицина откликна на апела на Община Пловдив и студенти по медицина се включват като доброволци, за да помагат.

„Практическите знания и опит, който ще натрупате тук, са безценни“, с тези думи д-р Калин Калинов посрещна студентите. Той бе категоричен, че те ще бъдат обезпечени със защитни облекла и хирургически маски, най-висок клас.

Още

Две студентки стават доброволци в МБАЛ „Св. Мина“
МБАЛ „Св. Мина“ вече има PCR лаборатория

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...