Quantcast
Новини Пловдив » Здраве » Зико: Областният щаб да поеме отговорност за решението МБАЛ „Св. Мина“ да стане ковид болница
COVID-19 Здраве Пловдив

Зико: Областният щаб да поеме отговорност за решението МБАЛ „Св. Мина“ да стане ковид болница

Здравко Димитров
Здравко Димитров

Областният кризисен щаб, който предложи  МБАЛ „Св. Мина“ са стане болница само за ковид,  трябва да поеме отговорност. За това призова кметът Здравко Димитров в интервю за БНТ, след като вчера стана ясно, че в здравното заведение ще се лекуват само 60 болни с коронавирус, защото за повече няма нито медицински персонал, нито апаратура. От самото начало на епидемията от Община Пловдив са против преструктурирането на Първа градска в ковид болница, но от Областния щаб настояваха за това.

„Болница „Св. Мина“ в предишния мандат беше пред закриване. Общото състояние на болницата не беше добро, но аз и моят екип решихме да я реанимираме и тя тръгна в много добра посока. Отпуснахме й лимит, кредит, който тя започна да си го връща“, заяви Здравко Димитров. Той допълни, че в болницата работят много добри лекари и тя няма да спре да лекува болни.

„Комисия от експерти даде оценка на болницата и там ясно се вижда, че на тази болница й трябват пари, за да бъде преструктурирана. Друг момент е, че местоположението не е от най-хубавите. Но така или иначе от Областния щаб решиха болницата да бъде COVID. Въпреки всичко ние се съгласихме, Община Пловдив реагира, в болницата има 60 болни в момента“, коментира Зико. Според него напрежение между общината, Областния кризисен щаб и управата на болницата не би трябвало да има.

„Не е моментът за скандали. Вирусът покосява и млади, и стари, бедни и богати. Не подбира и партии“, каза още  Здравко Димитров. Той добави,  че е говорил с образователния министър в Пловдив да заработи детска градина за децата на медиците на първа линия.

Още

Медицинският щаб: Щом „Свети Мина“ не може да е само ковид болница, тогава няма да е
Обрат: МБАЛ „Св. Мина“ няма да е само за ковид

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...