Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Въпреки мерките кръчми в „Столипиново“ работят
COVID-19 Градът Пловдив Полиция

Въпреки мерките кръчми в „Столипиново“ работят

Една от проверените кръчми
Една от проверените кръчми

Две питейни заведения бяха затворени в „Столипиново“ след проверки на РЗИ и полиция.

Проверяващи от РЗИ съвместно със служители на Специализирани полицейски сили провериха снощи търговски обекти и заведения на територията на етническия квартал. Акцията бе част от ежедневния и нощен контрол на обществени места и закрити площи, които предразполагат към събиране на по-голям брой посетители едновременно, където стриктно трябва да спазват противоепидемичнити мерки.

Малко след 21.30 ч. е посетен работещ кафе-аперитив на улица „Калина“. В заведението е имало десет души, като на трима от тях са съставени актове по закона за българските лични документи, защото не са могли да се легитимират.

Съставени са и 5 акта за тютюнопушене в закрито помещение – посетителите на заведението са нарушили на чл. 56, ал.1 от Закона за здравето.

При съвместната проверка на собственика на обекта е съставен констативен протокол за нарушенията от страна на посетителите. Установена е и липсата на касов апарат, което предполага и укриването на приходи. Протоколът ще бъде предаден на НАП.

Малко след 22.00 часа е проверено и работещо кафене на улица „Правда“ в същия квартал, което не е притежавало съответните разрешителни за работа след посочения час. В обекта в момент на консумация са заварени и четирима клиенти.

Веднага след проверките и двата обекта са затворени.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...