Quantcast
Новини Пловдив » България » Каракачанов: Няма необходимост от полева болница, а от лекари
България Важно

Каракачанов: Няма необходимост от полева болница, а от лекари

Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов

Страната ни няма необходимост от военнополева болница, тъй като проблемът не е недостиг на легла, а квалифициран медицински персонал, смята министърът на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от БТВ.

По отношение на новите противоепидемични мерки Каракачанов коментира, че от две седмици курсантите във висшите военни училища са под карантина, за да бъде запазено здравето им в условията на пандемия. „Като министър на отбраната, аз се съобразявам с препоръките, които дава главният лекар на въоръжените сили – началникът на Военномедицинската академия генерал-майор Мутафчийски“, подчерта той. По думите му трябва да се доверим на медицинските специалисти и на хората, които всеки ден се борят с този проблем. „Министърът на здравеопазването и лекарите на големите болници препоръчаха новите мерки. Трябва да се доверим на професионалистите, а не на политиците или на слуховете в интернет“, посочи той.

Министър Каракачанов посети Велико Търново, където участва в тържественото отбелязване на 142-рата годишнина на Националния военен университет „Васил Левски“.

Пред журналисти той заяви, че към момента не е нужно отлагане по който и да е от модернизационните проекти за ново въоръжение.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов коментира във Велико Търново и актуалната тема с българо-македонските отношения. В словото си пред курсантите от НВУ той заяви: През всички тези години българският воин, командир и офицер, никога не са обръщали гръб на противника. Те проливаха кръвта си за Добруджа, Тракия, Поморавието, Македония за един общобългарски национален идеал – това ги прави много по-велики от всички онези, които след това си присвояваха техните заслуги.

„Споменавайки Македония, чувам някои наши партньори и т.нар. общественици да ни призовават „да направим компромис“, да приемем, че все пак „нещата са се променили“. С какво да направим компромис? С онези 200 000 български воини, които загиваха по бойните полета през 1912 – 1913, 1915- 1918, 1941 – 1944 година? Да забравим това, че техните деца, майки, съпруги караха един тежък живот, защото техните мъже и синове загиваха за един общобългарски национален идеал – с това ли да направим компромис? Или да направим компромис с тези, които няколко десетилетия рушаха българските военни паметници и разпиляваха костите на нашите герои. С кого да разделим нашата история? Възпитаници на военното училище са Гоце Делчев, полковник Дрангов, полковник Дървингов, генерал Протогеров, общо 11 генерали от Българската армия, десетки полковници, стотици офицери. Какъв компромис да направим – да ги наречем някакви други, а не българи? След като те умираха в редовете на Българската армия за българския национален идеал. Убеден съм, че няма българско сърце и няма българин в чиито вени тече българска кръв, който е готов да направи това“, каза още министър Каракачанов.

Още

1039 излекувани и 1792 заразени с COVID-19
Сачева: Очакваме ръст на безработицата, но нищо катастрофално
Частичен локдаун до 21 декември (ОБНОВЕНА)

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...